+46 (0)73 557 96 68

Historia

Första showen
Första föreställningen var en gatushow på Malmöfestivalen 1995. Dräkten syddes kort efter det och tyget var vitt. Alla samlade ekonomiska resurser användes för att köpa och färga tyget. Arkadia lärde sig där och då att röd färg kräver högre dosering.
Arkadias första dräkt, rosa och gul...
vivilltraffa2022
Varieté Karneval
2013 skapades Karneval med ledorden: "Tycker du att allt var bättre förr, men att förr kunde varit lite bättre?". Idén var, och är, att återskapa underhållning från förra sekelskiftet. Karneval består nu av sju artister med varierade discipliner som underhåller allt från Kiviks Marknad till invigningar av bilhallar.
Mysteria
Arkadia och gänget i Magikergränd lyckades 2015 få SVT Barn att nappa på att göra två säsonger TV-serie av deras fantasykoncept. Det resulterade i hela 30 avsnitt som sändes under 2016/17.
mysteria_scroll_tryck_peter_lindgren_TRYCK
FB_IMG_1705399214388
Karneval Macabre
Åren 2015-2018 fick Varietésällskapet Karneval äran att, under Kompani Bastard AB:s paraply, skapa skräckföreställningar på Liseberg. Under dessa fyra år spelades över 350 föreställningar på deras största scen.
Sommarlov
2017 skapade Arkadia och Oskar Hejll en tv-serie i 10 delar som sändes varje tisdag under programmet "Sommarlov". Den hette Lurad och bestod av bus och tricks.
FB_IMG_1705400076865
Arkadia som vampyr
SM trolleri 2018
Efter flera hundra föreställningar som vampyren Greve Garott på Liseberg valde Arkadia att ta ett av dessa nummer till SM i trolleri. Han vann därmed Grand Prix i Scenmagi och blev Svensk Mästare i Trolleri. Samma år valde han också att ställa upp i klassen "Barntrolleri" och vann också den - dock inte som vampyr.
Penn & Tellers Fool Us
I mars 2019 åkte Arkadia och hans bror till Las Vegas och spelade in Penn & Tellers Fool Us. Ett fantastiskt äventyr som sedan visades för några miljoner amerikaner på CW-network i juli. Numret finns att se på Arkadias YouTube-kanal.
Arkadia och Alyson Hannigan i Las Vegas.
Arkadia som skräckbaron
Halloween på Liseberg
Trots brinnande pandemi lyckades "Kabaré Kaos" göra över 100 skräckföreställningar på Lisebergs största scen under Halloween 2021.
Truxapriset
2020 erhöll Arkadia Truxa-stipendiet med motiveringen: "Med glimten i ögat och galna inslag bjuder Arkadia på klassiskt skickligt och överraskande trolleri! Rent ut sagt, risk för underhållning!"
truxa
quickfinder-historia1
Talang
Pandemiåret öppnade för mer tid vilket gjorde att Arkadia, efter flera års tjat, deltog i Talang 2021. Han gick vidare till semifinal. Hela processen var, enligt honom själv, det tråkigaste han gjort i hela sin karriär.
Boken Lurad
Under pandemiåret skapade Arkadia och Mats Sjögren busboken Lurad som säljs efter Arkadias familjeföreställningar.
Mats Sjögren och Arkadia signerar sin nya bok Lurad
rpt
Svensk mästare igen
2022 valde Arkadia att tävla i SM i trolleri igen. Denna gång vann han återigen kategorierna "Scenmagi" & "Barntrolleri". En detalj är att ingen vann scenmagi 2019 och 20/21 ställdes in. Det gjorde honom till regerande mästare fem år i rad.
Sommarlov
2023 var det dags igen för Arkadia att synas på Sommarlov. I ett program om medeltiden fick Arkadia visa hur man jonglerar och bjuda på ett besök med Draken Sötnos. Av alla TV-program han gjort var detta de minuter som genererade flest förfrågningar om autografer och fotografier sommaren 2023.
sommarlov kopiera
Bild på Arkadia och djurinredarna för SVT
Djurinredarna
Under 2023 spelades ett nytt TV-program in med Arkadia som programledare. Salmonfox producerade efter en idé från Arkadia. De 10 avsnitten sändes under vintern 2023 på SVT.
Motsatser
Våren 2023 fick Arkadia ett verksamhetsstöd för att utveckla en ny föreställning. Den heter Motsatser och hade premiär den 2:a mars 2024 på Sveateatern i Sundsvall.
Arkadia_MOTSATSER_stående-WEB_notext
rpt
Magic Castle
I mars 2024 åkte Arkadia till det legendariska Magic Castle i Hollywood. Där gjorde han 25 föreställningar och underhöll både vuxna och barn.